Misset Horeca top 100 grootste bedrijven en merken

2016 gaat de boeken in als het beste jaar ooit in de geschiedenis van de Misset Horeca Top 100. De omzet explodeerde met 9,5% naar €6,86 miljard. De groei was zelfs sterker dan in 2007, het jaar voor het uitbreken van de financiële crisis, toen het allemaal niet op kon. Een kwart van de bedrijven groeide met dubbele cijfers.

Jaarlijks stelt de redactie van Misset Horeca de Top 100 Grootste Bedrijven en Merken samen. Zo’n 120 bedrijven krijgen een formulier waarop ze omzet, aantal vestigingen en medewerkers, rapportcijfers, investeringsplannen en zakelijke hoogte- en dieptepunten kunnen invullen. De Top 100 is een rangschikking naar f&b- en logiesomzet in Nederlandse vestigingen over het voorgaande jaar.
 
Dat McDonald’s wederom op één staat in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken is geen verrassing. Maar dat het verschil met nummer twee Van de Valk zó groot is hadden we niet verwacht. Met een omzet van 732 miljoen euro is McDonald’s (in omzet) met afstand het grootste horecabedrijf van Nederland. De gele M zag de eigen omzet met een slordige 60 miljoen toenemen ten opzichte van 2015.
 
De complete Horeca Top 100 vind je hier.

Met een 8,0 voor het eigen bedrijf en een 7,6 voor de economie zijn de ondernemers in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven positiever dan ooit: beide rapportcijfers zijn de hoogste ooit. Lees hier meer informatie over deze rapportcijfers. 

De tien grootste investeerders in de Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken steken in 2017 samen 191 miljoen euro in hun bedrijven. De totale investeringssom van de Top 100 bedraagt 288,3 miljoen euro. Ver bovenaan staat de Efteling, dat 60 miljoen euro spendeert aan het nieuwe vakantiepark Loonsche Land en een nieuwe attractie: Symbolica. Beide openen dit jaar. Een lijst van de top 10 investeerders vind je hier.

Bron: Misset Horeca